گوارگام (Guar gam):
صمغ گوار فیبری از دانه گیاه گوار است.
این محصول که به نام گوار نیز شناخته میشود از حبوباتی به نام لوبیا گوار تهیه میشود.
گوارگام اغلب به عنوان یک افزودنی غذایی در بسیاری از غذاهای فرآوری شده استفاده میشود.
صمغ گوار برای سندرم روده تحریک پذیر ( IBS )، کلسترول بالا و فشار خون بالا استفاده میشود .
سازمان غذا و دارو (FDA) آن را به طور کلی برای مصرف در مقادیر مشخص در محصولات غذایی مختلف بی خطر میداند.

به طور خلاصه میتوان گفت گوارگام یک افزودنی غذایی است که برای غلیظ کردن و چسباندن محصولات غذایی استفاده میشود و سرشار از فیبر محلول و کم کالری است.
از نظرب عملکرد ، صمغ گوار فیبری است که رطوبت مدفوع را عادی میکند، مایع اضافی را در اسهال جذب میکند و مدفوع را در هنگام یبوست نرم میکند.
همچنین ممکن است به کاهش میزان کلسترول و گلوکز جذب شده در معده و روده کمک کند.
کاربرد گوارگام
گوارگام به طور گسترده در سراسر صنایع غذایی استفاده میشود.
غذاهای زیر اغلب حاوی آن هستند:
- بستنی
- ماست
- محصولات پخته شده بدون گلوتن
- سسها
- کفیر
- غلات صبحانه
- آب سبزیجات
- پودینگ
- سوپ
- پنیر

علاوه بر این محصولات غذایی، گوارگام در لوازم آرایشی، داروها، منسوجات و محصولات کاغذی یافت میشود.
علاوه بر این، در محصولات لبنی، چاشنی ها و محصولات پخته شده نیز یافت میشود و همچنین به عنوان یک افزودنی در محصولات غیر غذایی استفاده میشود.
خواص گوارگام
صمغ گوار به دلیل توانایی خود در غلیظ کردن و تثبیت محصولات غذایی شناخته شده است، اما برای سلامتی نیز بسیار مفید است.
مطالعات نشان میدهد که گوارگام میتواند در چند حوزه خاص سلامت، از جمله هضم، سطح قند خون و کلسترول و حفظ وزن مفید باشد.

دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.